INSCRIERILISTA INSCRISITRASEUREGULAMENT

Traseul Semimaratonului Zarnesti Challenge porneste din centrul orasului Zarnesti, urmeaza strada Mitopolit I. Metianu in usoara coborare, dupa cca 1 km vireaza la stranga pe strada 13 Decembrie, traverseaza raul Barsa si intra pe strada Celulozei pana la km 2.5 unde intra in cartierul Tohan Blocuri pe care il parcurge pe strada principala pana ajunge la DN 73A pe care il va traversa.
Aici se termina drumul asfaltat (km 3.5) se intra pe strada Brazilor pe un drum pietruit pentru 300 m dupa care traseul vireaza brusc la stranga pe panta abrupta si intra in padurea de fag si conifere .
Dupa cca 600 m de urcare abrupta se ajunge pe cel mai inalt punct al probei de Cros (la semi vor fi mai doua puncte mai inalte) la cca 850 m altitudine in zona fostului observator.
Poteca urmeaza coama urmand o usoara coborare si o urcare, dupa care urmeaza o portiune de plat si coborare de cca 3 km pe coama impadurita a dealului, drumul iesind la un moment dat din padure si virand la stranga intr-o mare poiana de unde se vad Bucegii si Postavarul .
Dupa aceasta coborare se urmeaza drumul forestier si la aprox. km 8.5 drumurile se despart, cel de cros vireaza stranga, iar cel de semi dreapta .
Traseul de cros merge pe langa liziera padurii, iar in 1.5 km ajunge la final pe traseul Brebina .
Semimaratonul continua urcand in padure cu aprox. 100 m diferenta de nivel, coboara si traverseaza paraul Brebina, ajunge pana la limita Poienei Marului, are cateva suisuri si cobarasuri, dupa care ajunge la cel mai inalt punct al traseului la cca 900 m alt. in zona pensiunii Ranch, dupa care coboara si urca din nou doua dealuri impadurite cu 100 m diferenta fiecare, urmand o portiune de relativ plata pana la finish pe traseul Brebina .

Semimaratonului Zarnesti Challenge, atat semi cat si cros sunt probe de alergare FARA obstacole !

Traseul Semimaraton 21.5 km
– Total climb : 929 m
– Total descent : 936 m
– Lowest point : 679 m alt
– Highest point : 890 m alt

Traseul Cross 10 km
– Total climb : 299 m
– Total descent : 312 m
– Lowest point : 679 m alt
– Highest point : 842 m alt